Folytatódik az építkezés Fonyódon (Fonyód Média)

A nyár elejére elkészült strandfejlesztés után újabb munkálatok kezdődtek Fonyódon. Most a már felújított városi strandhoz tartozó partvédművet, valamint a sétányt kezdték el építeni a városban. A beruházás Leader pályázaton nyert forrásból valósulhat meg. 

A strandfejlesztés keretében nem lehetett felújítani a partvédőművet, éppen ezért valósul most az meg Leader pályázati forrásból – mondta el a Fonyód Médiának adott interjújában Hidvégi József. Fonyód polgármestere kitért arra is, hogy első lépésben a védőművet újítják fel, majd elkezdik építeni a közel három méteres sétány kialakítását. A polgármester szerint ezzel megoldódik az a probléma, hogy folyamatosan vízben áll a városi strand talaja.

Hidvégi József beszélt arról is, hogy a Turisztikai Ügynökség segítségével még tovább fejlesztenék a település hat strandját. Ezeket az elképzeléseket már beterjesztették a Turisztikai Ügynökség felé, amit helyszíni bejárás követett. Ezt követően osztják majd szét a meglévő forrásokat további fejlesztésre. A polgármester azt is elmondta: Fonyód egyetlen csúszdája is megújulhat a közeljövőben.

A településvezető kitért a vasúti terület fejlesztésére is. Most már az önkormányzat a MÁV-tól kapott engedély birtokában megkezdheti a terület térkövezését, valamint a vízelvezetést.

Hidvégi József beszámolt arról is, hogy a jövőben vasúti átjáróval is bővülhet a város. Emellett tervben van egy új szabadtéri sportpark a Kossuth-erdőbe, valamint játszótér létrehozása illetve fejlesztése is.