Folytatódik a szúnyogirtás a Balatonnál és a fővárosban (liner.hu)

Az időjárási körülmények miatt többször is el kellett halasztani a munkákat, azonban mától kezdődően ismét dolgozni fognak a rovarmentesítésen. Az elmúlt hét változékony időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést. Esős, szeles időben nem hatékony a munkavégzés, ezért a kezeléseket sok esetben el kellett halasztani és a meghirdetett pótnapokon kellett megvalósítani – írja a liner.hu.

Néhány terület kezelését a múlt hétről erre a hétre kellett halasztani, ilyen pótlásra kerül sor Szolnok környékén.

A következő napokban összesen 125 településen és hat budapesti kerületben lépnek fel a vérszívók ellen. Szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térség településein, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén.

Előfordulhat, hogy a változékony időjárás miatt egyes kezelések elmaradnak, azok pótlására a következő két este valamelyikén kerül sor – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. Azt tanácsolják, célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) karban tartani, kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy ne tudjanak ezekben szúnyogok fejlődni. A nagy melegben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyogok.

A szúnyogirtás teljes menetrendjét erre a linkre kattintva tekinthetjük meg.