Folytatódik a strandfejlesztés Balatonvilágoson (inforegio.hu)

A múlt évben kezdődött két jelentős strandfejlesztés zajlik Balatonvilágoson. A település még vonzóbb, családbarát pihenő- és kikapcsolódási helyszín szeretne lenni, melyhez több új, pályázati forrásból megvalósuló beruházás is hozzájárul. 

A Községi strandon 30 millió forintos beruházás keretében strandlépcső-kihelyezés, parkosítás, babaszoba kialakítása és vizesblokk-felújítás valósul meg két ütemben a 2020-as évben – írja az inforegio.hu.   A tervek szerint a beruházással a világosi strand igazán vonzó családi célponttá válik, hiszen homokos strandrésszel, árnyékolókkal, játszótérrel és minőségi gasztronómiai szolgáltatásokkal várja a pihenni vágyókat. Az aligai partszakaszon a Nádfedeles Vendégház mögötti önkormányzati vízparti területen nagy sikernek örvendő homokos családi öblöt alakítottak ki, sok árnyékot adó fával, kiülőkkel a Balaton Fejlesztési Tanács 13 millió forintos pályázati keretét felhasználva.

Az új képviselő-testület, valamint Takács Károly polgármester határozott tervekkel állt munkába, 2019. novemberében elfogadott egy 20 pontos kiemelt fejlesztési tervet 2020-ra. A pontok mindegyike a település fenntartható fejlődését tartja szem előtt, a helyi lakosság érdekeit szolgálja, ugyanakkor növeli Balatonvilágos turisztikai láthatóságát. Szerepel a felsorolásban a páratlan szépségű magaspart arculatfejlesztése, a sportpálya fejlesztése és funkcióbővítése, a kerékpárút kiszolgáló infrastruktúrájának fejlesztése és egy új faluközpont kialakítása is. A tervek megvalósításához Balatonvilágos igyekszik minél több pályázaton részt venni.

A település lakossága az utóbbi években sok fiatallal, főleg kisgyermekes családdal bővült, mely jó hatással van az iskola, az óvoda gyermeklétszámára és a fenntarthatóságra is, emellett növeli az igényt a községben elérhető szolgáltatások bővítésére, színvonalának emelésére. Természetesen minden korosztály számára élhető környezetet, elérhető programkínálatot, infrastruktúrát kívánnak kialakítani. Balatonvilágos vezetése vonzó, rendezett, tiszta környezettel járulna hozzá a lakók életszínvonalához és várja a településre látogatókat.