Folytatódik a Kiss Szilárd Sportcsarnok építése Siófokon

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében 1,9 milliárd forint jut a multifunkciós sportkomplexumra, amely állami beruházásként valósul meg és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Biró Bence a sportklub média és sajtófelelőse.

Közlése szerint februárban újra indul a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése, amit a Siófok Kézilabda Klub 2017 végére szeretne átadni a sportolóknak és a szurkolóknak. A létesítmény kivitelezése 2015-ben kezdődött és még abban az évben eljutott a szerkezetkész állapotig. Fodor János, a Siófok Kézilabda Klub ügyvezetője azóta többször is úgy nyilatkozott, hogy mindent megtesz azért, hogy folytatódjon az építkezés, a TAO támogatások azonban egy ilyen léptékű fejlesztéshez nem voltak elegendőek, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legkisebb kézilabdázóknak.

A Magyar Állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A sportcsarnok így állami tulajdonba kerül úgy, hogy a komplexumot 25 éven át a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja fenn. Az eredetileg ezer fő befogadására tervezett sportcsarnok férőhelyeinek számát 500-al növelik. Az üzemeltetési költségek optimalizálása érdekében a megújuló energiákat szeretnének alkalmazni az építkezés során.

A Siófok Kézilabda és Tenisz Klub 2013-óta 2 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre Siófokon a városi sportcentrumban. Ezek TAO támogatás felhasználásával, vállalkozói tőke bevonásával, pályázati támogatásból vagy épp állami forrásból valósultak meg.

(18:07)