Folytatódik a faültetési program Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Balatonfüred faültetési programjának köszönhetően egy hársfával gyarapodott a Lóczy Lajos Gimnázium előkertje. A fa, a két gömbjuhar társaságában annak a négyszáz fának a része, amelyeket ebben az évben az önkormányzat kiültetett a város közterületeire illetve az intézmények kertjeibe- írja a balatonfured.hu.

 

Az önkormányzat évek óta kiemelt ügyként kezeli a klímavédelmet, fontosnak tartja, hogy Balatonfüred hosszútávon is egy környezettudatos és fenntartható város maradhasson.

Ahogyan arról a város honlapja korábban beszámolt, lakossági faültetési akciót hirdettek a Balatonfüreden, amelynek keretében több száz díszfát igényelhettek a helyi lakosok a kertjeikbe. A faültetési kezdeményezéshez később civil szervezetek is csatlakoztak, legutóbb például a balatonfüredi Lions Club valamint a Reformkori Hagyományőrzők Társasága.

A gimnázium előtti hársfát Duna Katalin, az intézmény igazgatója és Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselője ültette el.
– Sajnos a kialakult járványhelyzet miatt diákok nélkül ültettük el a hársfát. A jövő nemzedéke számára is fontos, hogy a környezetünket védelmezzük, ápoljuk, ebben nagy szerepet kap a faültetés. Bízom benne, hogy a fiatalok látva a jó példát, majd felnőttként maguk is példát mutatnak az utánuk érkező generációk számára – idézi a balatonfured.hu Gáspár Ákost.