A BFT ingyenes online-rendezvénysorozata folytatódik – terítéken az invazív fajok

Két balatoni szakember tart online előadást az invazív fajokról 2022. január 12-én, szerdán 14.00 órától, a rendezvényhez bárki csatlakozhat. A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete a 2020 őszén indította el szemléletformáló rendezvénysorozatát, hogy felhívja a figyelmet mindenki személyes érintettségére a klímaváltozásban, a természeti erőforrások csökkenésében és az ökoszisztémák sérülékenységében, a Balaton szemszögéből is érintve a témákat. A konferencián jelnyelvi tolmácsolást és írótolmácsolást biztosítanak.

A rendezvénysorozat online formában kerül megvalósításra, minden hónap első szerdáján, figyelemfelkeltő, érdekes prezentációkkal, filmekkel. Minden érdeklődő, köztük az iskolai oktatás és a lakosság számára is segítséget és támogatást kíván nyújtani azokban a témákban, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a klímaváltozással, környezetvédelemmel és természetesen a Balatonnal kapcsolatban.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tudományos értékű előadásokat és közérthető formában ismertetett jó gyakorlatokat hallgathassanak, annak érdekében, hogy a saját felelősség felismerhető legyen mindenki számára, hogy a közös hang megtalálásával a közös cselekvés eredményre vezethessen.

A konferencián való online részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

Az idei első rendezvény címe: Invazív fajok,

Az előadók: Bíró Éva Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és Takács Péter Balatoni Limnológiai Kutatóintézet munkatársa.

A rendezvény időpontja: 2022. január 12. szerda, 14.00 óra – 16.00 óra

 

Technikai információk

Csatlakozni az alábbi linken lehet (amennyiben a Zoom-alkalmazást letöltötték):

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87431516952?pwd=UUEyakllVlIyY2VNZTQyMWtjSUMydz09

Meeting ID: 874 3151 6952
Passcode: 658511