Folytatnák a parti sétány fejlesztését Balatonfűzfőn (veol.hu)

Útfelújításokhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások kiírásáról, pályázatról és a közétkeztetési díjak emeléséről is döntött legutóbbi ülésén a napokban a balatonfűzfői képviselő-testület.

A Parti sétány zöldfelületeinek fejlesztéséhez pályázik forrásért az önkormányzat a Balaton Fejlesztési Tanácsnál. A támogatási kérelem elnyerése esetén a sétány mentén többek között tereprendezést, valamint jelentős mértékű fa- és virágtelepítést hajtanának végre. A mintegy 15 millió forintos beruházást félig önerőből, félig pályázati forrásból finanszírozná az önkormányzat. A pályázat végleges tartalmának meghatározásához pontosítják a januári ülésig a tervezett felújítás fenntartási költségeit, valamint a benyújtott anyaghoz alternatívákat is kidolgoznak.

A közeljövőben felújíthatják a Fűz utcát és a Zombor közt, miután a testület mindkét beruházásra közbeszerzési eljárást ír ki. A két közterület felújításának becsült költsége összesen 42 millió forint. Az önkormányzat több ingatlan – például strandfürdő, Nike körúti sporttelep – vagyonkezelői jogát átadja a Fűzfői Vagyonkezelő Zrt.-nek.

Az ülésen a képviselők elfogadták az önkormányzat folyamatban lévő pályázati projektjeivel kapcsolatos tájékoztatót. A település közel tíz pályázatban érdekelt, amelyekhez összesen egymilliárd forintot meghaladó támogatási kérelmet adott be, például a Fűzfőfürdőt Fűzfőgyárteleppel összekötő kerékpárút építésére, a fűzfőfürdői Egészségház megépítésére, vagy a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde három óvodai telephelyének fejlesztésére. Az önkormányzat jelenleg a pályázatok elbírálására vár.

Emelkednek januártól a helyi közétkeztetési díjak, miután a testület a szolgáltató kérésére módosította az erre vonatkozó rendeletet. Jövő évtől az iskolai, a bölcsődei és óvodai, a középiskolai, valamint a szociális intézményekben is mintegy hét százalékkal kerül többe egy-egy étkezés.

A testület döntése nyomán a jövőben a településképet meghatározó ingatlanok homlokzati felújításhoz nyújtható önkormányzati támogatásra társasházak esetén a lakás tulajdonosa vagy használója magánszemélyként már nem pályázhat, csak társasház lehet a pályázó.

(19:02)