Kaposvári tűzoltók is segítenek a dél-balatoni károk felszámolásában

A legtöbb kárt a Balatonnál okozta a vasárnapi vihar, ahol három lakóházat is meg kellett szabadítani a kidőlt fák súlya alól. Többségében villanyvezetékre és útra dőlt fák eltávolításán dolgoztak a tűzoltók Somogyban, személyi sérülés egy esetben sem történt – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint.

Hét esetben vezetékről távolították el a kidőlt fákat, letört faágakat a somogyi tűzoltók. Húsz helyszínen a közúti forgalmat akadályozó, útra dőlt fák miatt bőgtek fel a motorfűrészek.

Balatonföldváron a vasúti sínekre dőlt fát darabolták le a balatonboglári tűzoltók. Siófok, Mészöly Géza utcájában négy, míg Zamárdi, Széchenyi utcájában két villanyoszlopot döntött ki a vihar.

Siófok Baross utcájának fekete fenyő állományát ezúttal is megtépázta a viharos erejű szél. A kidőlt fák villanyoszlopokat is magukkal rántottak. A város Sió utcájában egy tízemeletes lakóház tetejéről a szél leszakította az antennát, amely magával rántotta egy klíma berendezést és betört egy ablakot.

Enyingen, a Vasút utcában ledőlt egy lakatlan épület tűzfala, a tetőszerkezete megrongálódott. A siófoki hivatásos tűzoltók körbekordonozták a területet. Jelenleg még harminc siófoki káresetnél várják a tűzoltók beavatkozását. A helyi hivatásos egységek mellett a Balatonhoz vezényelt kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoznak a károk mihamarabbi felszámolásán.