Föld Napja: egy fonyódi alapítvány felhívást tett közzé

Ma van a Föld Napja, mindenki tegyen egy kicsit az otthonában érte! – hangzik a felszólítás. A fonyódi központú Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány környezetvédelmi csoportja felhívást tett közzé arról,  miként tehetne most bárki apró hasznos lépést a Földért a járvány és a kijárási korlátozások idején.

 

A felhívás szövege:

„Kérjük, mindenki nézzen körül otthonában, és legalább egy – de ha lehet sok – feleslegessé váló tárgyát ajánlja fel ingyenesen, vagy eladásra másoknak a meglévő az online-piacterek használatával!

Ezzel segíthetünk másoknak és magunknak is, hiszen feleslegessé teszünk vásárlásokat, termékek gyártását. Nem utolsó sorban felszabadul némi hely az otthonunkban, ahol kellemesebb környezetben élhetünk a kényszerintézkedések jótékony hatásával, többet fordulva befelé, szeretteink felé, és jobban elgondolkozva azon, még milyen apró lépéseket tehetnénk a Földért, amit ha sokan megteszünk, nagy és fontos lépésekkel juthatunk előbbre.

Néhány link, amiken keresztül adok-veszek oldalakat lehet elérni. De ezeken kívül is rengeteg oldal, csoport található amelyeken keresztül mindenki lakhelyéhez közel tud adni, venni, cserélni: 

Fonyód adok-veszek: https://www.facebook.com/groups/146810912083074/  

Fonyód-Bélatelep és környéke adok-veszek:  https://www.facebook.com/groups/1035234660180732/ 

Facebook- marketplace – https://www.facebook.com/search/marketplace/?q=marketplace&epa=SERP_TAB  

Vatera: https://www.vatera.hu

Jófogás:https://www.jofogas.hu/

Adok-veszek-csere-bere Somogy megye: https://www.facebook.com/groups/164731723665313/

 

A 10 millió Fa környezetvédelmi mozgalomhoz csatlakozott alapítvány – amelynek tagjai, támogatói tavaly 614 fát ültettek – felhívásában azt is kéri, aki tudja, folytassa az ültetéseket.

 

hands framing the earth in a global team theme

(Forrás: Facebook)