Fogható méretű pontyok kerültek a Balatonba (veol.hu)

10510 kilogramm háromnyaras pontyot telepítettek a Balatonba a Veszprémvidéki Horgász Egyesület tanyájánál kedden, a déli órákban.  Idén tavasszal 52 tonna ponty került már a tóba. 

Április 7-én újabb 15-16 tonnányit telepítettek a háromnyaras példányokból a tóba. A fogható méretű pontyok a Balatonlelle-Irmapusztai Tógazdaságból érkeztek Alsóörsre és Siófokra. A telepítések helyszínén, a telepítés napján tilos volt a horgászat, de szerdától – a veszélyhelyzet miatti előírásokat betartva – már lehet pecázni – tájékoztatta a veol.hu-t Nagy Gábor a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

Kiemelte, hogy a horgászat is beletartozik azok közé az egyéni szabadidős tevékenységek közé, amelyeket űzhetőek a szabadban, viszont a MOHOSZ is felhívja a figyelmet arra, hogy a vízpartra történő utazás és a horgászat során is csak maximum az egy háztartásban élők legyenek együtt, a horgászok ne csoportosuljanak a parton, és egymástól legalább öt méteres távolságra helyezkedjenek el miközben kedvenc szenvedélyüknek hódolnak.