Fiatal Balatoni Alkotó sorozat Keszthelyen (TV Keszthely)

Keszthelyen a Balatoni Múzeumban Tóth Xénia a nürnbergi Akademie der Bildende Künste ösztöndíjasa. A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója festményeivel és video anyagaival a belső félelmekkel és szorongásokkal szembesíti a művészetkedvelő közönséget.

Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum igazgatója mutatta be a 14 évvel ezelőtt indult program sorozatot, melynek keretében Keszthelyen és környékén élő fiatal alkotók mutatkozhatnak be egy tárlat keretében – tudósít a TV Keszthely.  Ezúttal a keszthelyi születésű Tóth Xénia képeit és video munkáit ismerheti meg a közönség. A fiatal művész egy megélt élmény alapján, melyben eluralkodott rajta a pánik hangulat, festette meg legújabb tárlatának képeit melyeken jól látszik a pánikhangulatból való menekülés.

Nekem alapból vannak olyan félelmeim, hogy szűk helyeken úgy érzem, hogy elfogy a levegőm – fogalmazott a művész.

A hosszú távú kihívás, a sokarcú félelem  leküzdésére való törekvés az alkotások színeiben is visszatükröződik. A képeken jól látható, a történetmesélő, érzéseket előhívó ábrázolás. Tóth Xénia képeit, az alkotót jól ismerő barátnő Berki Nóra Art Coach ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tóth Xénia Általános félelmek című kiállításának anyaga április 11-ig látható a Balatoni Múzeumban.