Vajon mit ettek a keszthelyi Festetics-kastély főúri lakomáin? A tavalyi év sikerét követően 2025-ben ismét megtudhatjuk a Festetics Gasztronómiai Éttermi Héten, amely május 26. és június 5. között várja az érdeklődőket Keszthelyen és környékén. Az esemény célja, hogy a Festetics család kulináris örökségét bemutatva a látogatók megismerhessék a 19–20. század fordulójának gasztronómiai világát, és megízlelhessék a „boldog békeidők” fogásait.
A program során a résztvevők megismerhetik a Festetics családhoz köthető ételeket, amelyek a régi magyar receptúrákra épülnek, de a mai kor konyhai technológiájával készülnek el. Ezáltal a Festetics-örökség nemcsak látnivalókban és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhetővé válik – írja a turizmus.com.
Kiderül többek között hogy miket ettek a 19–20. század fordulóján, milyen alapanyagokat használtak és hogyan készítették el a fenséges fogásokat.
A rendezvény ideje alatt hét Keszthely és környéki étterem kínálja a Festetics család nevéhez köthető ételeket: a John’s Pub and Restaurant (Keszthely), a Tompos Étterem (Keszthely), a Vadaskert Vendéglő (Keszthely), az Anita Étterem (Gyenesdiás), a Zenit Balaton Étterem (Vonyarcvashegy), az APáholy (Balatongyörök) és a Zöld Elefánt Étterem (Zalaapáti).