Fényben és árnyékban – Kultúrtörténeti séta Keszthelyen (helikonkastely.blogstar.hu)

A Festeticsek és Keszthely fényben és árnyékban – a Helikon kastély városi, kultúrtörténeti sétáján szinte minden szombaton megelevenednek a múlt századok eseményei, a főúri család tagjainak krónikái, bemutatva a Festeticsek nyolc generációjának máig ható jelenlétét.

Ismét kiváló és különleges kultúrtörténeti ismeretterjesztő programot kínál Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeum.

A mintegy másfél-két órás városi séta keretében Iski Szilvia, a Helikon Kastély történész-muzeológusa Keszthely belvárosát és a Balaton-partot is érintve bemutatja a Festeticsek nyolc generációjának máig ható jelenlétét. Szakértő vezetésével a ma Keszthelyében tetten érhetjük a Festeticsek hatását korunkra és megelevenednek a múlt századok eseményei, a főúri család tagjainak krónikái. Nyomon követhetjük az azokból az évszázadokból megmaradt emlékeket és történeteket is.

A Festetics Kastély parkjából induló sétán szó esik többek között főúri esküvőkről és híres vendégekről, a tanulás fontosságáról és az önfeledt szórakozásról, praxikról és Oxfordról, parkokról és utcanevekről, békeidőkről és háborúkról, a Festetics Kristóftól Festetics IV. Györgyig tartó időszakról.

A városi séta időpontjai: április 28., május 05., május 12., május 26., június 16., június 30.

További részletek a blogban találhatók.