Fenntartható Közlekedésfejlesztés Tapolcán (tapolcaimedia.hu)

Megtörtént a “Fenntartható Közlekedésfejlesztés Tapolcán” TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00009 azonosítószámú projekt műszaki átvétel-átadása, amely az építőipari kivitelezés folyamatának utolsó fázisa. Az alkalomból területbejárást tartottak az önkormányzat, a kivitelező Via Vomito Kft. , a Volánbusz Zrt. és a rendőrség képviselői az autóbusz-pályaudvar környékén.

Csabai László a projekt műszaki ellenőre a polgármesteri hivatal tanácstermében délelőtt lezajlott egyeztetésen elmondta, az átadásra felajánlott munka jelenleg olyan állapotban van, hogy az üzemszerű használatnak nincs akadálya, tehát a műszaki átadás megkezdhető. Azonban a teljes lezárás feltétele, hogy a folyamat során ne merüljön fel olyan jellegű és mértékű feladat, amely azt meghiúsítja – írja a tapolcaimedia.hu.

Ilyen probléma nem merült fel, a kisebb volumenű változtatásokat (pld több közlekedési tábla kihelyezésével összefüggésben) a rendőrség és az önkormányzat kérésének eleget téve, a Via-Vomito Kft. a napokban elvégzi. A mai naptól a kivitelező belép a 24 hónapos garancia időbe is, amelyen belül minden garanciális kötelezettségének eleget kell tennie.. – hangzott el a garanciális feltételek részletes kifejtése mellett a megbeszélésen. Megrendelői oldalról a város polgármestere köszönetet mondott a projekt minden résztvevőjének, külön méltatva Csabai László műszaki ellenőr és a Mátics Zoltán vezette kivitelező építőipari cég odafigyelését, hozzáállását. Dobó Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a labda most már a Volánbusz vállalatnál pattog, hiszen az ő feladatuk az utasok kényelmét szolgáló beruházásokat, illetve az időjárással szembeni védelmet szolgáló építményeket létrehozni a buszpályaudvar területén. – A területet mi biztosítottuk a közlekedők és a buszok számára, de a műtárgyak kihelyezése a Volánbusz feladata- nyomatékosította Dobó Zoltán. Megtudtuk, a buszpályaudvari buszközlekedés visszaállításához még további engedélyeket várnak, így arra előreláthatólag csak az elkövetkező 1-3 hónapokban kerülhet sor. A polgármester által is említett, az utasok kényelmét és időjárás elleni védelmét szolgáló Volánbusz vállalások pedig – a közlekedési vállalat tájékoztatása szerint- jelenleg tervezési fázisban vannak.