Felújítják az alsóörsi művelődési házat (Balatoni Futár)

Közel 50 éves az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház. Az elmúlt években teljesen felújították a belső teret, ahol színvonalas rendezvényeket szerveztek. Nemrégiben jött a jó hír, hogy a Magyar Falu program keretén belül 30 millió forintos támogatást nyert meg az önkormányzat.

 

– Belül már az IKSZT program keretén belül felújítottuk a közösségi házat. Mindez a közösségi csoportjainknak az otthona, ráadásul számos színvonalas programnak ad helyszínt a kulturális intézmény. Sajnos az építmény kívülről jelenleg a hetvenes évek színvonalának felel meg. Éppen ezért örülünk annak, hogy Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 30 millió forint támogatáshoz jutott a község – nyilatkozta a Balatoni Futárnak Hebling Zsolt polgármester, aki elmondta, hogy a községháza arculata jelenik majd meg a művelődési házon. Ez azért is célszerű, mert a két intézményt egybeépítették.

A munkálatok előreláthatólag ősszel megkezdődnek. A teljes hőszigetelés, a nyílászárók cseréje megtörténik még ebben az évben. A község előjárója elmondta, hogy ez azért is fontos, mert így már valamennyi közintézményük a XXI. századnak megfelel. Számításaik szerint a 30 millió forint elegendő lesz a beruházáshoz, az önkormányzatnak nem kell önrészt vállalnia az építkezéshez.