Felújítják a fonyódi Fecskepart óvodát (sonline.hu)

A villanyhálózattól a padlóburkolatig, a fűtés korszerűsítésétől a hőszigetelésig teljes felújítás zajlik a fonyódi Fecskepart Óvodában.  Napelemeket telepítettek az energiatakarékosság jegyében, az intézmény egy tornateremmel bővült, emellett új irodahelyiségekkel és raktárakkal is kiegészítették az épületet. Az óvoda felújítása bruttó 400 millió forintba került, amelyhez 240 millió forintos támogatást kapott a város, a különbözetet az önkormányzat állta saját forrásból.

A tervek szerint szeptember 6-án lesz a hivatalos átadó, és szeptember 9-én fognak beköltözni a gyerekek. Hidvégi József Fonyód polgármestere a sonline.hu-nak elmondta: a jelenlegi műszaki állapotban biztosan elmondható, hogy tartható az időpont, de még az is lehet, hogy előbb készen lesznek, és akkor hamarabb megindulhat a pakolás.

Két hónap késéssel kezdtük meg az óvoda felújítását az első közbeszerzés érvénytelensége miatt – mondta a munkálatok pillanatnyi állásáról a település vezetője, aki kifejtette: korábban július 31-re esett volna a beruházás befejezése, de statikai és előre nem látható egyéb beruházást halasztó okok miatt a képviselő-testület augusztus 25-ei befejezésre adott lehetőséget a kivitelezőnek. A polgármester szerint az ütemtervnek megfelelően augusztus 25-én megtörténhet az épület műszaki átadása.

A bruttó 400 millió forintos beruházáshoz Fonyód összességében 240 millió forintos támogatást kapott. 150 millió forintot egy energetikai pályázaton, 90 millió forintot pedig a bővítésre szánt pályázaton nyert a település – írja a sonline.hu.