Félszigetet kerülnek a vitorlázók (hunsail.hu)

Most szombaton, szeptember 14-én várhatóan 10 órakor rajtol Balatonfüredről a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) által szervezett idei utolsó nagyhajós regatta, a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. A Félsziget-kerülőn szinte minden hajó indulhat, a többtestűek (elsősorban katamaránok) kivételével.

(Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség)

A Balatonfüredről rajtoló mezőnynek a tihanyi csövön kell áthaladnia majd az aszófői bójától vissza Füredre – olvasható a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.  A limitidő hat óra, tehát 16:00-ra teljesíteni kell a távot. Az eredményhirdetés tervezett időpontja 18:00. A verseny abszolút győztese kupát is kap, a vándordíjat és az emlékszalagot 2019. szeptember 21-én Balatonfüred várossal közösen rendezett ünnepség keretében adja át a Széchenyi István Társaság képviselője.

A tavalyi évben 226 csapat adta le a nevezését, ez rekordot jelentett a verseny történetében. Az egy évvel ezelőtt 8-30 km/h-s szélben lezajlott versenyt alig több mint 2 órás idővel a Király Zsolt kormányozta NO1 nevű – RC44-es típusú – hajó nyerte meg, a második helyen a Capella futott be Pomucz Tamás vezetésével, a harmadik pedig a Trentasette lett, Lacsny Gergely kormányzásával.

Az idei regatta támogatója a DOQ drive, a Magyar Vitorlás Szövetség partnere. A vállalattal közösen fejleszti tovább a szövetség a jövő évben a versenyekre való nevezéshez használt VIHAR rendszert, ami hivatalos elektronikus aláírással papírmentes kényelmes nevezési lehetőséget biztosít majd.