Félmilliót is fizet az Aldi, csak valaki menjen már a Balatonra (forbes.hu)

Továbbra is dübörög a munkaerőhiány a Balatonon, emelés mellett döntött az Aldi. Az áruházlánc június 1. és augusztus 31. között kiemelt, vagyis az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánítja 10 Balaton-környéki, továbbá a Gárdonyban található üzletét. Ezek az üzletek hosszabb nyitvatartással állnak a vevők rendelkezésére, derül ki az Aldi Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményéből.

Kiemelt balatoni áruházaiban – a nagyobb forgalomra készülve – az Aldi idén is bővíti dolgozóinak létszámát, szezonális időszakra, határozott idejű munkaviszony keretén belül keres, illetve alkalmaz bolti eladókat. Összesen mintegy 120 teljes és részmunkaidős pozíció nyílik meg az áruházlánc Balaton környékén található egységeiben.

A jelentkezők a június 1. és augusztus 31. közötti időszakban megnövelt bérre számíthatnak: heti 30 óra esetén bruttó 376 725 forint, 35 óra esetén 439 513 forint, míg 40 órás munkaviszony esetén bruttó 502 300 forint a járandóság. A vállalat az ezekben az üzletekben dolgozók számára vagy az érintett üzlethez közeli, kiváló minőségű balatoni szállást biztosít, vagy megtéríti a munkába járás útiköltségét.

A Balaton térségében tavaly bevezetett online rendelés továbbra is elérhető lesz számos településen. Emellett Gárdonyban, Balatonlellén, Szántódon és Balatonalmádiban található üzletek a nyári szezonban egy parkolóban felállított, légkondicionált sátorral is bővülnek, amelyekben a nem-élelmiszer jellegű termékek – például szerszámok, kerti eszközök, strandfelszerelések, ruházat, háztartási eszközök – lesznek elérhetők. Ezen felül minden tó környéki áruházában fagylaltszigeteket is kialakít a diszkontlánc.