Félmilliárdért medencés balatoni nyaralónak látszó gyümölcsös (444.hu)

Vélhetően nincs még egy olyan nemzeti park a világon, melynek területén annyi luxusnyaralónak látszó gazdasági épület lenne, mint Tihany egyik páratlan panorámát kínáló területén, Óváron. Az egykori halászfalunak tényleg erről a részéről nyílik a legszebb kilátás a Balatonra – írja a 444.hu.

 

Az építési törvények kijátszhatók, az ellenőrzéseket megnehezítették, így a megfelelően gazdag és befolyásos ingatlantulajok gyakorlatilag azt csinálnak a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Óvár területén, amit csak akarnak.

A most megvásárolt föld hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből áll. A roppant értékes területért 525 milliót fizettek.

Gyümölcsös gazdasági épülettel és talán egy szokatlan módon megépített víztározóval. (Fotó: Halász Júlia)

Az utca, ahol az ingatlan található, nagyjából párhuzamos azzal az utcával, ahol nemrégiben valaki elhordta a fél hegyet, hogy ott az építési engedély szerint 20 millió forint értékű házat építsen.

A jelek szerint többen is lehetőséget látnak a különleges gazdasági épületekben.

Az új építési törvény kedvez a szabálytalanságoknak. Az építkezések többségére már nem kell engedélyt kérni, elég bejelenteni. Ráadásul néhány hónapja már nem is az önkormányzatok felügyelik az építkezéseket, hanem a megyei kormányhivatal. Óváron például nem volna szabad fürdés céljára szolgáló medencét építeni, tehát a képeken nagyon is medencének látszó építmények papíron víztározók, kacsaúsztatók, vagy ki tudja micsodák – írja a 444.hu.

A teljes cikk itt olvasható.