Felkészülés a szezonra – áldozatvédelmi értekezletet tartottak Siófokon

A 2022. június 9-én tartott konferenciának témája az idegenforgalomra való felkészülés és az újonnan átadott Áldozatvédelmi Pont bemutatása volt.

 

Az értekezletre meghívást kapott Csikosné Sörös Katalin, a Siófoki Áldozatsegítő Pont vezetője, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi referense, a megyei rendőrkapitányságok áldozatvédelmi munkatársai, a kaposvári Regionális Krízisambulancia szakemberei, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke, a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztály vezetője és szakügyintézője – mindazok, akik a „Fókuszban az áldozat” elnevezésű Somogy megyei áldozatvédelmi modell bevezetése óta részt vesznek a közös munkában.

Az eddigi tapasztalatok megvitatása és a személyes kapcsolatok kialakítása fontos az elért áldozatok számának növelése, valamint a személyre szabott, hatékony segítségnyújtás érdekében.

A konferencián elhangzott javaslatoknak, újszerű megoldási alternatíváknak és kibővült együttműködési lehetőségeknek köszönhetően a szakemberek felkészültek a turisztikai idény speciális kihívásaira is – közölte honlapján a rendőrség.