Felelős magatartásra kéri a vendéglátósokat a Balatoni Turizmus Szövetség (Magyar Nemzet)

Most nem a lázadásnak, hanem a felelős vállalkozói fellépésnek, a jogkövető állampolgári viselkedésnek van itt az ideje. Nem értek egyet a türelmetlenekkel, de arra kérem őket, hogy tartsák be a korlátozásokat, és amint lehet, oltassák be magukat – figyelmezteti Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke azokat a vendéglátósokat, akik a járványügyi korlátozások elleni tiltakozásul önkényes üzletnyitásokat terveznek.

Nem szörnyülködni kell a 2020-as év kedvezőtlen turisztikai mutatói láttán, hanem felejtsük el, mint egy rémálmot, és bízzunk benne, hogy a mi életünkben már nem lesz több világjárvány – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

Hoffmann Henrik, a magyar turizmus egyik legbefolyásosabb személye nem ért egyet a türelmetlen vállalkozó réteggel, és arra kéri őket: bármennyire is nehéz, tartsák be a korlátozó intézkedéseket, és mielőbb oltassák be magukat a koronavírus-fertőzés ellen!

Persze mindenki rosszul viseli, ha hosszú időn át nem megy az üzlet, nincs bevétele, de ebben a helyzetben az óriási segítségnek tekinthető bértámogatáson és a hitelmoratórium meghosszabbításán, illetve az eddigi intézkedéseken túl mást nemigen tud tenni a kormány. Megértem a családi vállalkozások, kisvendéglő-tulajdonosok fájdalmát, panaszát, de nekik is el kell fogadniuk: most egy világméretű katasztrófa, egy háború sújt bennünket, amelynek – bármennyire is szomorú – veszteségei is vannak

– fogalmazott.

Hoffmann Henrik szerint ha minél többen, minél előbb beoltatják magukat, akkor lesz fesztivál és számolhatnak zenei élményekkel is a nyári turisták.

Annak kapcsán, hogy a költségvetési bevételeik egy részének elvonása miatt takarékosabbra váltó önkormányzatok részt vesznek-e forgalomnövelő turisztikai rendezvények támogatásában, jelezte, hogy ez attól függ, a támogatásokról döntő helyi képviselő-testület mennyire előrelátó és számol-e azzal, hogy az e célokra fordított összegek a település hasznára válnak.

Úgy gondolom, az aranytojást tojó tyúkot érdemes továbbra is életben tartani – közölte a turisztikai szervezet vezetője, utalva a 2021 kapcsán is bizakodásra okot adó, bevált forgalomnövelő lehetőségeinkre, mint amilyenek a nyári balatoni fesztiválok.

– fogalmazott Hoffmann Henrik.