Fekete Tamás: a pénztárca és a minőség a legfontosabb a Balatonon (vg.hu)

Több ezer turista érkezett a hétvégi balatoni rendezvényekre, de a nyári időszaknál jobban figyeltek a penztárcájukra. Éppen ezért, a jövőben is a pénztárca és a minőség lesz a legfontosabb a Balatonon – vélekedik a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A szakember elmondta azt is, hogy a rezsiárak emelkedése arra ösztönzi idén ősszel a balatoni vállalkozókat, hogy az eddigieknél is jobb szolgáltatásokat, programokat nyújtsanak – írja a vg.hu. 

A jövőben ugyan az utazási kedv megmarad – de ellentétben a Covid okozta válsággal –, utazásaikat elsődlegesen a pénztárcáikhoz fogják igazítani a vendégek. Ennek köszönhetően a vendéglátóhelyek által nyújtott szolgáltatások minőségének fontossága felértékelődik, vagyis az ár mellett a kiszolgálás egyfajta kiválasztódási tényezőként jelenik meg a piacon.

Az éttermek, kávézók  mellett, ez a fajta kiválasztódás lesz igaz a szálláshelyekre is. A rezsi emelkedése miatt több nagy szálloda ideiglenes bezár majd, ugyanakkor kisebb, jó minőségű szállásból  lesz bőven a következő hónapokban is, hiszen a közelmúltban körülbelül 30 ezer szálláshely újult meg a Kisfaludy programban. Ezek egy jelentős része az őszi időszakban is nyitva van – tette hozzá Fekete Tamás.