Fejlesztik a járóbeteg-szakellátó szolgáltatásokat Keszthelyen

A Keszthelyi Kórház támogatást nyert Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatán. A projekt eredményeképpen a járóbeteg-szakellátó szolgáltatások fejlesztése valósul meg 289 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A járóbeteg-szakellátás biztosításához szükséges költséghatékony gép-műszer és eszközállomány fejlesztésére, a meglévő, elavult eszközök cseréjére és új, korszerű eszközök beszerzésére, képalkotó diagnosztika fejlesztésére és a terápiás munkát ésszerűsítő, egyszerűsítő korszerű eszközök beszerzésére kerül sor – tájékoztatott a Keszthelyi Kórház. 

Alapvető szempont a kórház jelenlegi szolgáltatásainak megtartása mellett a járóbeteg-szakellátás fejlesztése orvostechnológiai fejlesztésekkel, továbbá a betegellátás biztonsága (eredményessége) és a betegellátáshoz való hozzáférés azonos szintre hozása – írta közleményében a Keszthelyi Kórház.

A fejlesztés célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése és a minden személy számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg-szakellátás elérhetőségének biztosítása. A fejlesztés eredményeként javul az intézmény területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosság egészségnyeresége, nő az egészségben eltöltött idő, erősödik a munkaképesség, általános életminőség-javulás figyelhető meg. A projekt keretében megvalósuló fejlesztés – a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatások biztosításával, az azokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítésével – hozzájárul a fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentéséhez.

A fejlesztésben érintett szakterületek: az urológia, gasztroenterológia, bőrgyógyászat, neurológia és radiológia.

A fejlesztés eredményeként megvalósul az egészségügyi ellátások fejlesztése. A beruházás a járóbeteg-szakellátásban új, korszerű eljárások bevezetését, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javítását teszi lehetővé.

A járóbeteg-ellátás fejlesztését célzó projekt várhatóan 2023 januárjában zárul és a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.