Fejlesztik a csopaki református iskolát és gyülekezeti házat (veol.hu)

Megkezdődött az építkezés a Csopaki Református Általános Iskolában és a gyülekezeti házban. Utóbbinál egy teljes födém kialakítása zajlik, mely később egy új tetőszerkezetet kap. Mindezt egyházkerületi pályázati forrásból valósítják meg. A beruházás költsége eléri a 45 millió forintot. A munkálatok előreláthatólag szeptemberre befejeződnek.

Jövőre szeretnék a százharminc négyzetméteres tetőteret beépíteni, mely közösségi célokat, esetlegesen szolgálati lakást biztosít – írja a veol.hu.  A mostani gyülekezeti ház 1904-től jó ideig református iskolaként funkcionált. A folyamatosan növekvő gyereklétszám miatt újra bevonják az épületet az oktatásba, ezért néhány tantermet is kialakítanak.

Az iskolában a korábbi konyhát elbontották, itt megnagyobbítják az étkezőrészt és egy új, korszerű gépekkel felszerelt melegítőkonyhát alakítanak ki. Szeptembertől ugyanis már száznyolcvanan járnak az iskolába. Csopakon évek óta nő a gyerekek száma, így most egy korábbi gondot oldanak meg, mely szerint az iskolások miatt a konyha már „kinőtte magát”. Itt a költség eléri a 25 millió forintot, a pályázati támogatás közel hetvenszázalékos. A munkálatok nyár végére befejeződnek, hiszen szeptemberben üzemelnie kell a konyhának.