Fejlesztési tervekről nyilatkozott a tapolcai polgármester (veol.hu)

Fejlesztési tervekről nyilatkozott veol.hu-nak a tapolcai polgármester.

Minderről Dobó Zoltán polgármester nyilatkozott. Mint elmondta, a gimnázium épülete felújításának kivitelezésére jelentkező vállalkozók tájékozódtak a munkáról, tavasszal elkezdődhet az épület régóta várt felújítása.

– A városi térfigyelőkamera-rendszer már működésképtelen volt, mostanra azonban befejeződött az új gerinchálózat kiépítése. A 17 kamera ismét működőképes, a szakemberek megtisztították azokat, és beállították valamennyit. Használható minőségű képet közvetítenek. A költségvetés elfogadását követően ötmilliós ráfordítással fejleszthetjük a rendszert. A meglévőkön túl új kamerákat helyezünk el, azok képe már jobb minőségű lesz. Sőt, a lakóközösségekkel felvesszük a kapcsolatot és tovább fejlesztjük a rendszert oly módon, hogy a beszerzési ár felét átvállalja a lakók helyett az önkormányzat. Így lehetséges egy közel teljes lefedettség megoldása a városban, akár 40 kamerát is elhelyezhetünk még a jövő évben.

– A lakóközösségek nyugalma, a hétvégi vandalizmus megakadályozása a cél, de a kamerákkal egy-egy gépkocsi mozgása is követhető lesz. Az utazó betörőket ugyancsak könnyebb lesz így felderíteni – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a tanuszoda helyéről döntés született, a Nemzeti Sportközpontok elfogadta az önkormányzat által felajánlott telket az Egry utca és az úgynevezett Y házak által körbevett területen. A tanuszoda néhány családi háznyi területet vesz el, így a zöldfelület jelentős része megmarad. Sikeres pályázatnak köszönhetően megépülhet a Szent Erzsébet Óvoda és a Szent István-szobor által határolt parkoló. Ott alakítják ki a Szent István teret burkolással, fásítással. Remélhetőleg a jövő évi augusztus 20-i ünnepséget már az állam­alapítónk nevéhez méltó téren ünnepelheti a város.

– A Szász Márton Általános Iskola nagyon leromlott, a mai kor követelményeitől messze álló Iskola utcai épületének rendbehozására is pontot tehetünk hamarosan. A Balatonfüredi Tankerületi Központ 108 millió forintot állított be erre a célra a költségvetésében. Végre méltó körülmények között tanulhatnak majd a tapolcai sajátos nevelési igényű gyermekek, és dolgozhatnak az oly sok áldozatot hozó gyógypedagógusok. Az önkormányzat saját eszközeivel segíti majd a felújítást – mondta Dobó Zoltán.