Fejlesztésekkel készül 2021-re Tihany (Tihanyi Visszhang)

A tihanyi önkormányzat beadja a fejlesztési hitel kérelmét, amelyet az Aranyház utcában létesítendő óvoda és bölcsőde épületének emeletén megvalósuló lakásépítési programra használna fel. A tízéves futamidővel igényelt 300 millió forintot a tervek szerint a megépült lakások értékesítéséből fizeti majd vissza az önkormányzat.

Két jelentős beruházás közbeszerzési eljárásának elindításáról is döntés született – írja a Tihanyi Visszhang.  Százszázalékos pályázati támogatással valósulhat meg a rév környékének úthálózati fejlesztése, ennek keretében átépítik a rév előtti kereszteződést illetve a Club Tihany előtti utat. Jövő év márciusban a tervek szerint megkötik az erről szóló keretszerződést.

Megvalósulhat az Alsóóvári és a Garay János utca felső szakaszán a légkábelek kiváltása is, a környező közterületek karbantartására pályázatot írnak ki. Az önkormányzat támogatja az apátság szálláshely bővítési és korszerűsítési programját a Rege udvarban, a megvalósítás érdekében módosították a helyi építési szabályzatot.

Még ebben az évben kicserélik a Falugondnokság óvodás és iskolás gyerekeket szállító leromlott műszaki állapotú kisbuszát. Az új, tizennyolc személyes kisbusz 11,5 millió forintba kerül, amihez az önkormányzat 5,5 millió forint összeget biztosít a költségvetési tartaléka terhére.

Döntöttek arról is, hogy idén minden 65 év feletti, egyedülálló tihanyi lakos karácsonyi csomagot kap ajándékba, a közel 300 ajándékcsomag kézbesítése már december elején megkezdődött.