Feje tetejére állt a világ Siófokon (fotókkal)

Nem mérnöki hiba, nem is természeti csapás következménye, csupán remek marketingfogás a fejtetőre állított ház Siófokon, ami a város legújabb látványosságának ígérkezik a nyári szezonban – értesült a hirbalaton.hu. 

IMG_0339

A széplaki városrészben, a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében akadhat meg  az arra járók szeme a nem mindennapi épületen. A nyitás időpontját ottjártunkkor nem sikerült kiderítenünk, a ház készültségi fokából azonban arra lehet következtetni, hogy hamarosan a nagyközönség is megtapasztalhatja milyen az igazi „felfordulás”.

Feje tetejére állított ház Európában többfelé működik, például a németországi Trassenheidében. A 2008-ban a Világ Fejjel Lefelé kezdeményezés keretében két lengyel vállalkozó által épített házon nemcsak kívülről van fejjel lefelé minden, hanem a belsejében is. A különleges turistalátványosság évente mintegy ötvenezer látogatót vonz. A siófoki fordított házat a hirbalaton.hu információi szerint szintén lengyel vállalkozók építették és üzemeltetik majd.

IMG_0336

Még a fejtetőn álló ház előtt parkoló gépkocsin is tótágast áll egy makett-ház.

(fotók: hirbalaton.hu)