Fedezd fel bringával a Balaton-felvidék csodás őszi tájait! (sportaktiv.hu)

A Balaton-felvidéki bringatúra nem egy verseny, hanem kifejezetten azoknak szól, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos, jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését.

Az Őszi Túra október 23-án, nemzeti ünnepünkön kerül megrendezésre, egy teljesen egyedülálló lebonyolításban. A rendezvény kiemelt célja, hogy népszerűsítsék a négyévszakos balatoni kerékpáros turizmust, amely mindegyike csodás élményt nyújt a bringázáshoz. A túra útvonala teljes egészében része a Magyar Kerékpáros Szövetség által megvalósítandó észak balatoni régió kerékpározható útvonal hálózatának.

A szervezők célja, hogy minden évszakban szervezzenek egy nagyszabású túrát.

Ez egy teljesen új útvonal, ami nem a balatoni bringakörön halad, hanem a Balaton-felvidék fantasztikus kerékpáros túra lehetőségeire világít rá.

A balatoni kerékpáros túrák történetében először két rajt-cél terület lesz, az egyik Veszprém bevásárlóközpontban, a másik Balatonfüreden a Szabadidő Központban. Mindkét helyszínről egyszerre indulnak a résztvevők és mindenki a kiinduló pontra érkezik vissza a túra végén.

A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel. Bármilyen több fokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető.

Az útvonal 11 észak balatoni települést érint: Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, Nemesvámos.

További információk az eseményről sportaktiv.hu oldalon találhatóak.