Fedezd fel a Balaton déli partját 4 izgalmas kirándulással (funzin.hu)

Bármennyire is szeretünk kifeküdni a strandra, süttetni magunkat, majd kicsit megmártózni a Balaton vizében, a tóparttól távolabb is megannyi érdekesség és látnivaló várja a nyári üdülőket.

Négy olyan helyet mutatunk a Balaton déli partján, amit érdemes lecsekkolnod, ha már nagyon unod a napozást, vagy csak jobban meg szeretnéd ismerni a magyar óceán környékét – írja a funzin.hu.

Szóládi löszpincesor

A löszfalba vájt pincéket a II. világháborúban többnyire még búvóhelyként használták, de mivel a hőfok egész évben állandó, így kiválóan alkalmas borok tárolására is.

Balatonlelle-kishegy

A túlsó part egészen Badacsonytól Tihanyig belátható, előtte a mindig más és más színét mutató tóval, ami év- és napszakonként különböző arcát mutatja, hol mélyzöld, hol gyöngyház, olykor pedig olyan kék, hogy nem tudni, hol végződik a víz, és hol kezdődik az ég.

Balatonboglári Gömb-kilátó

Balatonboglár egyik jelképe. A vulkanikus eredetű, a Balaton szintjétől mérve körülbelül 60 méter magas Várdombon álló, 15 méter átmérőjű építményből a tóra nyílik kilátás.

Deseda tó

A funzin.hu által Balaton part közeli helyekhez sorolt Deseda tó, mely Magyarország leghosszabb mesterséges tava valójában a magyar tengertől távolabb, mintegy 70 km-re van. A kaposváriak kedvelt pihenő- és üdülőhelye. Nyáron strand, télen korcsolyapálya. A Toponárhoz közeli részt főként a fiatalok, a sportolást és a strandolást kedvelők látogatják, míg a Kaposfüredet, Magyaregrest és Somogyaszalót érintő partszakasz a csendet, nyugalmat keresők pihenőhelye.

A cikkhez kapcsolódó fotók itt találhatók.