Februártól Szép-kártyával is lehet fizetni a boltokban (hvg.hu)

Jövőre már az élelmiszerekért is fizethetünk Szép-kártyával – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. A kormányfői poszt szerint februártól lehet élni majd ezzel a lehetőséggel – írja a hvg.hu.

 

A Szép-kártyákkal kapcsolatban áprilisban lépett életbe egy fontos változás: biztosították az átjárhatóságot az alszámlák között, azaz bármelyik alszámláról lehet költeni többek között melegételre, egészségügyi vagy kulturális célokra is. Ezt első körben az idei év végéig tervezték, majd novemberben meghosszabbították ennek a határidejét 2022. szeptember 30-ig.

A Szép-kártyára történő feltöltések adatai szerint az elmúlt években a feltöltések 70 százaléka vendéglátás alszámlára, a 10 százaléka szabadidő alszámlára és a 20 százaléka szálláshely alszámlára ment.

 

Egyéb kormányzati bejelentések

Az utóbbi időben több bejelentést is tett a kormányzat, így többek közt azt is, hogy október végi szinten rögzítik a jelzálogalapú hitelek kamatait, vagy 100 ezer forintra emelik a közmunkások bérét, illetve a fegyverpénzt nemcsak előre hozták, hanem 10 százalékkal emelik a rendvédelmi dolgozók bérét – írja a hvg.hu.