Faültetési akcióval mondott köszönetet a Földnek az Everness 

23 mandulafa elültetésével, nagyszabású rendezvény keretében köszönte meg az Everness Fesztivál szervezői közössége a Földnek, hogy évről-évre viseli az életmódfesztivál környezet-terhelését. Az alsóörsi eseményen részt vett Rahul Chhabra India magyarországi nagykövete, Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere, Vásárhelyi Csenge az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány képviselője és Klein Csaba, az Everness fesztiváligazgatója. 

– Hat évvel ezelőtt, amikor megálmodtuk az Evernesst, az volt a célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az önismeret és a tudatosság fontosságára – mondta Klein Csaba, az Everness fesztiváligazgatója. – Valamennyi fesztiválunkon kiemelt figyelmet szenteltünk a környezettudatosság területének, és ennek a folyamatnak igazi mérföldkövéhez érkeztünk a mai nappal. A tavalyi fesztiválon az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány női közösségének, a Hangák csapatának segítségével kérdőívekbe gyűjtöttük a látogatók utazásának adatait, amiből kiderült, hogy a fesztiválozók közlekedésének sajnálatosan óriási a karbonlábnyoma. Hogy a környezetünknek visszaadjuk, amit elvettünk tőle, elhatároztuk, hogy 23 mandulafa ültetésével kompenzáljuk a terhelést. Úgy tervezzük, a projektet jövőre is folytatjuk.

Rahul Chhabra India magyarországi nagykövete elmondta, nagyon fontosnak tartja a bolygó védelmét és minden erre irányuló kezdeményezést.
– Az indiaiaknak van egy mondásuk, miszerint a Földet csak kölcsön kaptuk és mindannyiunknak személyes felelősségünk azon munkálkodni, hogy épségben is adjuk vissza – mondta a nagykövet, aki bosznia-hercegovinai útját szakította meg az eseményen való részvétel érdekében.

A faültetés bizalom a jövőbe – hangsúlyozta beszédében Hebling Zsolt polgármester, aki elmondta, reméli, hogy az Everness tudatos közössége évente visszajáró vendég lesz Alsóörsön.
Tavaly részt vállaltunk az Everness Fesztivál zöldítésében és segítettünk a látogatók utazáshoz köthető karbonlábnyomának kiszámításában, ami 2017-ben 25 tonna szén-dioxiddal volt egyenértékű – mondta Vásárhelyi Csenge, az Ökologistic KÖrnyezetvédelmi Alapítvány női közösségének, a Hangák csapatának képviselője. – Ezt a kibocsátást szeretnénk ellensúlyozni, visszaadni a Földnek valamit a gondoskodásából. A mai esemény az első ilyen a fesztiválok Magyarországi történetében, és azt reméljük, hogy példaértékű lesz az elkövetkező hasonló események megrendezésénél is.
A 23 mandulafát végül a szervezők és a 70 fős spontán szerveződő civil közösség közel kétórás munkával tavaszi napsütésben segítette a helyére.