Fákat döntött a szél Somogyban, a Balaton környékét sem kímélte

A csütörtöki szeles időjárás következtében kilenc alkalommal kellett beavatkoznia a Somogy megyei tűzoltóknak kidőlt fák és leszakadt faágak miatt – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint.

 

A 7-es számú főúton Sávoly térségében, Szulok, Balatonújlak és Szentbalázs külterületén útra dőlt fák eltávolításához riasztották a tűzoltókat. Az egységek láncfűrésszel valamennyi helyszínen rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt.

Kaposváron a Búzavirág utcában három fát kellett ledarabolni a tűzoltóknak, mert veszélyt jelentettek az arra közlekedőkre, de a Klapka utcában is eltávolítottak egy járda fölé lógó, letörött faágat. A Baross Gábor utcában pedig lakóházat veszélyeztetett egy meghasadt akác. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói magasból mentő és láncfűrész segítségével darabolták le a fát.

Somogyváron a Vasút utcában és Balatonfenyvesen a Dr. Heim Pál utcában elektromos vezetékre dőlt fát távolítottak el a tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek a közreműködésével.