Fagyival és kerékpáros programokkal indul a Nyitott Balaton (sonline.hu)

Egy hónapig tart idén a Nyitott Balaton-akció. Április 27. és május 27. között az aktív turizmust hirdetik a régióban és megválasztják a Balaton fagyiját.

Kilencedik alkalommal szervezi meg a programsorozatot a Balatoni Turizmus Szövetség azzal a céllal, hogy ezúttal a tavaszi időszakot kínálják a régióban az érdeklődők számára.

– 137 szálláshely, 89 vendéglátóhely és 15 pincészet csatlakozott a felhíváshoz és összesen 200 programot valósítunk meg május végéig – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. A vendéglátóhelyek olyan tavaszi menüket kínálnak, amelyek megvalósításához helyi alapanyagokat használnak fel.

A túrázás és a kerékpározás is főszerepet játszik a Nyitott Balaton idei kínálatában. Fekete Tamás elmondta, hogy a „Pecsételd körbe a Balatont két keréken” akció nem teljesítménytúra, hiszen itt akkor pattanhatnak nyeregbe a résztvevők, amikor idejük és kedvük van. A nyitottbalaton.hu oldalon található pecsételőhelyeket kell felkeresni, melyek között múzeumok, vendéglátóhelyek és szálláshelyek vannak. A lényeg, hogy minél nagyobb területet járjanak körbe a bicajosok. Webapp is segíti a virtuális pecsétgyűjtést, és az akció végén rendezett sorsoláson értékes nyereményeket lehet nyerni.

A Nyitott Balaton idején két nagy Balaton-kerülő túra is lesz, de a túraajánlatok nem csak a vízpartot érintik. A Balatontól elkalandozva például Somogy belső területeit, dombvidékeit is bejárhatják a turisták. Összesen kétszáz program közül lehet válogatni a tó körüli településeken. A palacsintafesztiváltól a várjátékokig, a szörf-hétvégétől a hajós programokig szinte minden megtalálható az idei akció kínálatában.

Részletes információk és a teljes programkínálat a nyitottbalaton.hu oldalon érhetők el.