Ezúttal is szép összeget hozott a jótékony célú sümegi rendezvény (veol.hu)

Az idei évben is a nehéz sorsú családokon kívántak segíteni Sümegen az immár hagyományos közösségi programmal, az Adventi forgataggal – írja a veol.hu.

A népszerű programot ezúttal is a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ rendezték meg a Hét vezér téren, jelentős érdeklődés mellett, és amint az mostanra kiderült, szép összeg gyűlt össze a jószándékú embereknek köszönhetően. Végh László polgármester tájékoztatása szerint az adakozás egészen pontosan 662 ezer 615 forintot eredményezett.

– Ezt az összeget, csakúgy, mint az előző évek gyűjtéseit, a nehéz sorsú családok megsegítésére használjuk fel. A 2022-ben összegyűjtött pénzt kiegészítettük az akkor elmaradt tűzijáték költségével is – fogalmazott a polgármester.

Mint a lap megtudta, 2021-ben 465 ezer 770 forint, 2022-ben 601 ezer 180 forint, plusz az elmaradt tűzijáték 500 ezer forintos kerete került a rászorulókhoz, ami a 2023-as gyűjtéssel együtt 2 millió 229 ezer 565 forintot tesz ki az Adventi forgatag egyik fontos céljának eredményeként. A befolyt összeget az eddigi gyakorlatnak megfelelően tüzelőutalvány formájában osztják szét.