Ezreket vonzottak a helyi kortyok és falatok a balatonlellei Kishegyre (sonline.hu)

Újra benépesült a balatonlellei Kishegy az isteni borok és ízlelőbimbókat kényeztető harapnivalók kedvelőivel szombaton. A negyedik Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényen borászatok és vendéglátók fogtak össze annak érdekében, hogy a vendégekkel megismertessék a térség ízeit.

A Kishegyi Kortyok és Falatok programjának részeként negyedjére fogtak össze borászatok és vendéglátók, hogy az április végi sétára indult vendégeket megállítsák a pincéknél – írja sonline.hu.

A Málna büfé például a finom ízek mellett a gasztronómiát jazzel ötvözte. Mellettünk élő gitárzene szól, de fellépett a Romanticból ismert Kunovics Katinka is jazz duójával, mondta Balássa Bernadett, aki szervezőként is kivette részét a rendezvényből. Azt szeretjük a legjobban a Kortyok és Falatokban, hogy van egy különleges hangulata és nagy a közösségteremtő ereje. Hiszen a vendéglátóhelyek kapcsolatba kerülhetnek a borászatokkal, de a vendégek igényeit és véleményét is megismerhetik, tette hozzá.

Szívós Zsigmond a balatonlellei és szemesi Rock Burger tulajdonosa szerint az ehhez hasonló rendezvények nagyban hozzájárulnak a balatoni gasztronómia fejlődéséhez. Ezek a kezdeményezések elképesztő módon segítik a környék egész éves népszerűsítését, mondta a helyi vállalkozó. Nekünk ez egy jó lehetőség, hogy megismerjék a konyhánkat, az ízeinket és mivel már nem először vagyunk itt tudjuk, hogy akinek itt tetszik, amit kínálni tudunk, az később ellátogat hozzánk.

Veszprémi László borász szerint nagyszerű lehetőség a borászatoknak is a rendezvény. Örülünk, hogy végre itt lehetünk, hiszen a járvány miatt sok rendezvény elmaradt. Most viszont van rá módunk, hogy megmutassuk a vendégeknek a dél-Balaton nem csak fehérboros vidék, de szép vöröseink is vannak, fogalmazott a kötcsei borász. Szerencsére a vendégek újra felfedezték a Balatont, egyre többen jönnek a tóhoz és sokan vásárolnak itt nyaralót, ezzel együtt kóstolják meg a helyi ízeket. Ehhez igyekszünk mi is alkalmazkodni, tette hozzá.