Ezért szerettük 2021-ben a Balatont (24.hu)

Mik történtek 2021-ben a magyar tenger háza táján? A 24.hu így szemezgetett az idei, Balatonról írt cikkeiből.

Balaton. Az ezerarcú, a mindenkinek kedvenc, a télen-nyáron gyönyörű, vendéghívogató, csodás Balaton. Ahol mindig történik valami izgalmas, amiről mindig lehet írni, sztorizni. Megtettük mi is, nem is egyszer, 2021-ben is. Igyekeztünk hírt adni, tájékoztatni, mesélni.

És hogy mik történtek 2021-ben a magyar tenger háza táján? Szemezgettünk – írja a portál.
Megáldották a Balatont az év elején. Vízkereszt alkalmából Szűcs Imre balatonlellei plébános a helyi templomban tartott szentmisét követően a partról megszentelte a magyar tengert. Hagyományteremtő szándékkal tette, és tervei közt már akkor az szerepelt, hogy a következő években megkeresi a balatoni települések plébánosait, hogy közösen egy időben áldják meg minél több helyen a Balaton vizét.

Csodás látvány az űrből a Balaton

A Balaton-felvidék bazaltvulkánjai is jól látszanak.
A balatonlellei Kishegyről kitárulkozik előttünk a magyar tenger, írtuk meg március közepén, mikor a Balaton legújabb kilátójáról írtunk. A fából épített panoráma- és pihenőteraszról gyönyörű látkép tárul elénk a Balaton-felvidék tanúhegyeire, a déli part magaslataira – balatonboglári gömbkilátó, Fonyódi-hegy – és településeire, így Balatonboglárra, Fonyódra és Balatonlellére.

A folytatás itt elolvasható.