Ezer forintért táborozhatnak (Somogytv.hu)

Már lehet pályázni a 2017-es év tavaszi és nyári Erzsébet-táboraira. A „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt, valamint a nyári „ottalvós” és napközi-táborok pályázatai folyamatosan jelennek meg az erzsebettaborok.hu oldalon.

 

Idén is több ezer gyerek kapcsolódhat ki Fonyódligeten és Zánkán. A gyerekek a színes programok mellett napi háromszori étkezést is kapnak majd. A cél, hogy azok, akiknek egyébként az anyagi körülményeik miatt nem lenne lehetőségük táborokba vagy akár a Balatonhoz eljutni, az Erzsébet programnak köszönhetően mégis élményhez jussanak.

A Fonyódligetre érkező iskolások például csodálatos környezetben élvezhetik idén is a táborhelyek ingyenes szolgáltatásait; a helyszíneken többek között kalandpark, sárkányhajó, a környező kirándulóhelyek és színes programkínálat biztosítja a tartalmas vakációt. Tavaly 10 turnusban, mintegy 10 ezren üdültek itt az Erzsébet programban, amely idén is folytatódik. A sikeresen pályázó, 1-11. évfolyamos közösségek tagjai az „ottalvós” táborok esetében jelképes, személyenként és turnusonként 1000 Ft-os; a Napközi Erzsébet-táborokba sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai pedig ugyancsak jelképes, személyenként és turnusonként 500 Ft-os hozzájárulás befizetésével vakációzhatnak. A 2016-os kerethez képest egyébként idén csaknem egymilliárd forinttal több forrás, összesen 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre a gyerekek táboroztatására.