Ezen a nyáron is megnyitotta kapuit a sóstói ifjúsági tábor a Balaton partján

Június 20-tól hat turnusban nyaralhatnak a harmadik kerületi diákok a gyönyörű, fás táborhelyen, a Siófok-sóstói Gyermek- és Ifjúsági Táborban. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ebben az évben is támogatja a szociálisan rászoruló gyerekek nyaralását.

 

Az elmúlt két hétben már több mint 240 gyermek töltött felejthetetlen napokat a táborban. Itt tartotta edzőtáborát a Kincső Néptáncegyüttes, tagjai az utolsó estén fergeteges táncbemutatót is tartottak, adta hírül az Óbuda Sport Kft.

Az iskolai csoportok pedagógusai változatosabbnál változatosabb programokat szerveztek a gyerekeknek. Többek között kézműveskedtek, kerékpároztak, sportoltak, vetélkedtek, Siófokra kirándultak, emellett a nagy melegben jólesett megmártózni a Balatonban is.

Esténként központi tábori programokon vehettek részt, amelyek között volt Just Dance parti, filmvetítés, karaoke. Nagy tetszést aratott a pénteki szerencsenap is, amikor minden táborlakó megpörgethette a szerencsekereket.

A szombati záróestén felvillant a „Sóstó visszavár!” felirat, amely azt jelenti: eltelt az egyhetes közös táboridő. Zárásként pedig fellobbant a tábortűz lángja.

Vasárnap reggel minden táborozó csuklóján ott volt az ajándék karkötő, amelyen olvasható táborunk jelmondata, hogy „Sóstó visszavár!” Így köszönt el mindenki egymástól és a tábortól is, hiszen 63 éve minden nyáron visszavárja a harmadik kerületi gyerekeket – írják az obuda.hu oldalon.