Ezek lesznek a legjobb őszi borfesztiválok a Balatonnál – a likebalaton.hu szerint

A Balaton nem csak a jobbnál-jobb strandok, de a finomabbnál-finomabb borok hazája is. Gyere és fedezd fel az őszi borfesztiválokon a hordók kincseit. Lesz, ahol pezsgő és sör is kerül a poharakba – írja a likebalaton.hu.


Pezsgő-sziget, Happy Champagne Days -Balatonfüred, október 22.-23.

Kezdetnek egy kis pezsgés: ezen a hétvégén a világ legjobb pezsgője közül többet is lehet kóstolni Balatonfüreden. A nemzetközi Champagne napot az USA hirdette meg először, még 2010-ben.
Az ötletgazdák anno azt találták ki, hogy az esemény szervezői maguk a fogyasztók lesznek. Ezért arra kérték a pezsgők kedvelőit, hogy a nagy napon bontsanak fel egy palackkal és a #ChampagneDay hashtaggal jelölve osszák meg a pillanatot, ezzel is népszerűsítve ezt a napot. E kezdeményezésen alapul a balatoni pezsgő-nap is.

Becehegyi Bortúra, Balatongyörök, 2021. október 23.

Véget ért a szüret, a szőlő már a hordóban várja, hogy folyékony arannyá váljon, a gazdák pedig újra kinyitják a pincéket Balatongyörökön. Barangold be Becehegyet és boros pohárral a kezedben nézz le a Balatonra is.

Októberfest a félszigeten – október 24-ig

Vasárnapig még tart az a rendezvény, melynek keretében kézműves sörfőzdék habzó nedűit kínálják a tihanyi vendéglátóhelyek. S ha már Tihany: több helyen kóstolhatsz levendulás búzasört is.

Rozé és újbor – az őszi strandon – Kalóz-programok október 23.-30.

Ki mondta, hogy ősszel nem lehet élvezni a balatoni strandokat? Ilyenkor sétára, vagy éppen evésre-ivásra van alkalom, például a fövenyesi fürőhelyen, ahol a gyermekeknek szóló szünidei programok mellett a felnőttek bort is kóstolhatnak. Október 23-án 17 órától például lesz itt bográcsozás, gesztenyesütés és Rozé-est, majd a következő hétvégén, október 31-én 18 órától a Gyukli-pince premier előtti újbor-kóstolójával várnak.

Pezseg a Balaton! Őszi Borparádé Vonyarcvashegy, 2021. október 30.

Egy jó hangulatú bormustrára várnak bennünket a Hotel Zenitbe színes résztvevőkkel, pezsgő programokkal, balatoni borokkal és varázslatos kilátással.

Bortúrák Badacsonyban, 2021. október 30, november 6.

Pincéről pincére járva borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számodra. Családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg pazar látvány kíséretében. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az itt élő emberekről.

Variációk ABORRA, Hévíz, 2021. november 12-14.

A rendezvényen Hévíz Város Boráé a főszerep: több szolgáltató is különleges menüsorral készül, érdemes végigkóstolni a kínálatot. Lazíthatsz szaunaszeánszokon és különleges őszi programok is várnak.

Szőlőhegyi Piknik, Zalakaros, 2021. november 12-14.

Piknik télen…? Miért is ne. A korábban már nagy sikert aratott őszi rendezvény az idei évben is négy helyszínen megannyi, színes programmal vár rátok. Élőzenés bálok, zenés, táncos mulatságok mellett a főszerep ezúttal is a libaságoké és persze a finomabbnál-finomabb boroké.

Borbarangolás Badacsonyban, 2021. november 13, 20,27.

A kellemes hangulatú esteken megismerkedhettek a borok készítőjével és családjával, a borok mellé helyi termékeket kóstolhattok, a gazda vezetésével bejárhatjátok a pincét és megismerhetitek a badacsonyi borok titkát. Minden szombaton más pincészet lesz a vendéglátó, érdemes bakancslistát készítened és helyet foglalnod a kedvenceidnél.

Badacsonyi Újbor Kóstoló, 2021. november 20.

Több mint 10 borvidéki borászat, több mint 30 kóstolható bor, egy egyedülálló helyszín és egy egyedülálló sétálókóstoló vár rátok a Hableányban. A közös pont Badacsony, a minőség, a terroir tisztelete, az alkotás öröme és a közös ünneplés. Így a résztvevő borászok nem csak egy újbort hoznak, hanem két izgalmas, régebbi tételt is. Milyen volt és lesz az évjárat? Mennyire volt küzdelmes a szüret? Miben segítenek egymásnak a régió borászai? Ezekre a kérdésekre biztosan választ kaptok kóstolás közben – olvasható a likebalaton.hu ajánlójában.