Ez az egyik legjobb étterem most a Balatonnál – a hellovidek.hu szerint

Badacsony az ország egyik legszebb pontja. Itt minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere: csodálatos balatoni panoráma, finomabbnál-finomabb ételek és borok, felfedezésre váró természeti kincsek. Tehát minden, amire csak egy kiránduló vágyhat. Az elmúlt hónapokban mégis csendes volt ez a táj „köszönhetően” a koronavírus-járványnak. Mindenki otthon maradt. Azonban most, hogy lazítottak a korlátozásokon lassan újra benépesülnek a kedvelt turistaközpontok, és sokan kelnek útra. Mi is ezt tettük – írja a hellovidek.hu.

Az elmúlt időszakban központi téma volt a magyar és azon belül is a balatoni turisztika helyzete. Az új koronavírus-járvány miatt ugyanis nem indulhatott időben a szezon a magyar tengernél, az egész évben nyitva tartó szolgáltatók pedig bezárni kényszerültek. A kijárási korlátozások feloldásával azonban lassan visszatér az élet. Ezt kihasználva mi is útnak indultunk és egy rég tervezett látogatás tettünk a Balaton-felvidékre, mégpedig a Laposa Birtokra. Laposa Bence nem ismeretlen számunkra, hiszen számtalanszor készítettünk már vele interjút a Balatoni Kör vagy épp Badacsony kapcsán. Ismerjük boraikat és sok jót hallottunk már a birtokról is. Ezért úgy döntöttünk, hogy a karantén után az első utunk hozzájuk vezetni.

Mivel Pécsről indultunk, ezért elég korán keltünk útra. A már jól ismert útvonalat követve egy-két megállót beiktatva nagyjából dél magasságában értünk Badacsonyba. A települést jelző táblánál azonnal a navigációhoz nyúltunk, hiszen még sosem jártunk a Laposa Birtokon. Bepötyögtük a címet majd mentünk a kis nyíl után. Az odavezető út számunkra igen kalandosnak bizonyult. Ugyan hozzá vagyunk szokva a hegyi-, szűk utakhoz, ez valahogy mégis más volt. Magas kőfal kísért végig minket az egysávos út mindkét oldalán, menekülési lehetőséget csak egy-egy utca biztosított. Amire szükségünk is volt, mivel a szemből érkező autóval együtt már nem fértünk el az úton, így visszatolatást követően folytattuk utunkat a macskaköveken. Ezt leszámítva könnyedén odataláltunk, hiszen táblák mutatták a megfelelő irányt. Mikor elértük célunkat a parkolás kisebb gondot okozott, de miután irányba helyeztük az autót már gyönyörködhettünk is a fantasztikus panorámában. A birtokra hosszú lépcsősor vezet lefelé, melyet virágok és természetesen szőlőtőkék díszítenek.

A cikk folytatása itt található.