Év Balatoni Háza: a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjasa

Az “Év Balatoni Háza 2019.” építészeti díjpályázat különdíjban részesültjei között kettőt 2020. március 15.-én tüntettek ki Ybl díjjal. Egyikük a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) által különdíjban részesített balatonfüredi Városi Uszoda tervezője, Varga Tamás DLA – nyilatkozta Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a bíráló bizottság titkára a hirbalaton.hu-nak.

A MÉSZ különdíját a balatonfüredi Városi Uszoda és Sportakadémia épülete nyerte el (Fotó: Balatoni Szövetség)

 
– A pályázat célja a minőségi építészet népszerűsítése, bemutatása a Balaton régióban. A bíráló bizottság a különdíjakkal is jelezni kívánta, hogy több kiemelkedő színvonalú épület is megvalósult a Balatonnál az elmúlt években, ez megerősítést kapott a magas rangú építészeti elismerések odaítélésével is – fogalmazott Fabacsovicsné Kovács Krisztina.

 A különdíjas balatonfüredi Városi Uszoda és Sportakadémia (Fotó: Balatoni Szövetség)

 

Az „Év Balatoni Háza 2019.” pályázaton a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíját a balatonfüredi Városi Uszoda és Sportakadémia épülete nyerte el. A díjátadón elhangzott indoklás így hangzott:

“Varga Tamás és Varga Luca vezette tervezői csapat munkája által létrehozott komplex épület a Balatonfüred – Városi Uszoda és Sportakadémia, az Év Balatoni Háza verseny középület kategóriájának kiemelkedő pályázata.

 A Magyar Építőművész Szövetség szeretné felhívni a figyelmet az épület értékes szerkesztésére és  formálására, amely intelligenciával reagál, a fenntarthatóság, az illeszkedés, és a folyamatosan megújuló építészeti kihívásokra.

 Az épületet a letisztult elegáns uszodatér, a komplex programra jól reagáló tömeg és érzékeny építészeti elemek jellemezik, Magyar Építőművész Szövetség szeretné gratulációját kifejezni és különdíjban részesíteni az alkotást és a tervezőket.”

 A különdíjas balatonfüredi Városi Uszoda és Sportakadémia (Fotók: Balatoni Szövetség)

 

– A másik Ybl díjas elismerésben részesült, a Balatoni Szövetség különdíját elnyerő építész épületéről szóló beszámolónk itt érhető el

– A balatoni építészeti díjpályázatról és három kategóriagyőzteséről szóló beszámoló itt érhető el.