Ételosztásban segítenek a füredi kézilabdázók (balaton.vehir.hu)

A Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt március 14-én felfüggesztette a kézilabda-bajnokság küzdelmeit. Azóta a Balatonfüredi KSE játékosai közös edzéseken sem vesznek részt. Mindannyian otthon végzik az erősítő gyakorlatokat, amelyeket a szakvezetés előírt számukra. Továbbá a szabadban – egyedül – futóedzésekkel tartják karban magukat.

A csapat felvette a kapcsolatot a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetésével – írja a balaton.vehir.hu.  A központ szerteágazó munkájának egyik eleme a szociálisan rászorulók étkeztetése. Erre a jelen helyzetben még nagyobb szükség van, hiszen az eddigieken túl, a legveszélyeztetettebb korosztálynak, az idősek biztonságát a házhoz szállított meleg étellel lehet növelni.

A BKSE játékosai ebben a megnövekedett feladatban segítik a központ munkatársait azzal, hogy részt vesznek az ebédek kiszállításában. Az első napon a Füred csapatkapitánya, Kemény László és Bősz Dániel kapus vette ki a részét a munkából. A jövő héttől pedig – napi váltásban – a többi kézilabdás is bekapcsolódik az idős fürediek segítésébe.