Eseménydús nyárutó Balatonalmádiban (veol.hu)

A nyár utolsó két hetében is számos könnyed és érdekes programot kínál számunkra a tóparti város – írja a veol.hu.

A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében a héten zárul a Nyár esti platánkoncertek sorozat. Augusztus 14-én, szombaton 19 órától a Quite Chords zenél a hűs árnyat adó fák alatt.

Augusztus 16-án, hétfőn 18 órától a Szoborpark titkairól tartanak tárlatvezetést.

Augusztus 18-án 18 órától a kisgyermekes családokat várják a Kisvakond című báb­előadásra.

Augusztus 19. és 21. között az államalapításra emlékezünk. A háromnapos eseményen igazi programdömping vár minket. Először is 19-én, csütörtökön 20 órától a Budapest Bár lép fel a Wesselényi strand előtti rendezvénytéren.

Másnap, augusztus 20-án, pénteken 10 órakor tartják a városi ünnepséget a Szent István parkban. 20 órától Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertje következik.

A városban nem lesz tűzijáték, ellenben csodás fényjátékra várják az érdeklődőket 20-án, 21.15 órára. A szemkápráztató égi eseményt követően 22 órától a The Bluesberry Band koncertjén mulathatunk.

Augusztus 21-én 18 órától a Kijube zenekar előadása nyitja a sort, majd 19 órától a Hungarian Brass elnevezésű formáció lép színpadra. A Mrs. Columbo 21.30 órától zárja majd az ünnepi programok sorát.

A Kerényi Imre Kult-Magtárban augusztus 17-én 20.30 órától a Kezed örökké szorítom című darabot adják, augusztus 19-én pedig a Szerelem, ó! című bohózatot.