Értékes ajándékhoz jutott vízkeresztkor Csopak (veol.hu)

Kormányzati döntés révén önkormányzati, illetve Csopak közösségi tulajdonába került a volt Patakparti üdülő, mely két hektáron fekszik, erről beszélt Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Ambrus Tibor polgármester január 6-án – írja a veol.hu.

Kontrát Károly képviselő ünnepnapnak nevezte a csopakiak életében a mostanit, mert a volt üdülő épülete a kormány döntése alapján egy határozattal a magyar államtól önkormányzati tulajdonba került. Ez a döntés a Magyar falu program hosszú távú településfejlesztési célkitűzése részeként született meg. Ebben a programban 1630 önkormányzat kapott állami tulajdonból ingatlant.

A kettes számú választókerületben (Kontrát Károly képviselőé – a szerk.) 18 önkormányzat összesen 56 ingatlanhoz jutott. Ennek része az egykori csopaki épületegyüttes is, mely egy üdülőből és egy kiszolgálóhelyiségből, illetve konyhából áll. Az épületek mintegy két hektáron, gyönyörű helyen, patakkal átszelt területen fekszenek.

A képviselő kiemelte, a négyszintes volt üdülő több mint 10 éve üresen áll, nagyon fontos lépés, hogy ezt megkapta hasznosításra a csopaki, vállalkozásbarát önkormányzat, mely így saját bevételhez jut majd. A birtokbaadás a leltárokkal együtt a későbbiekben történik meg.

– Az elmúlt évek azt jelzik, rendkívül vonzó hely a Balaton, így Csopak is, a mostani épület pedig egy újabb bázisát jelentheti az önkormányzat idegenforgalmának – hangsúlyozta Kontrát Károly, aki külön méltatta a kormányzati döntést.

Ambrus Tibor polgármester emlékeztetett, az épületet, mely korábban üdülőként üzemelt, a cégek megszűnése után az állam örökölte. Így nyílt lehetőség arra, hogy a Magyar falu program keretében az önkormányzat ezt visszaigényelje.

Csopak polgármestere köszönettel szólt Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos segítségéről, illetve támogatásáról.

A volt negyvenszobás üdülővel a csopaki önkormányzatnak bővülhetnek a bevételei és feladatai, elképzelésük szerint akár táboroztatási vagy egyéb, például sportturisztikai célt is szolgálhat majd az épület.