Erőszak a balatoni vonaton (sonline.hu)

Egy 30 éves budapesti nő erőszakkal akarta megakadályozni, hogy a Balatonnál leszállítsák a vonatról, ezért a Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

A nő párjával a Nagykanizsa-Budapest vonalon utazott vonattal, amikor a kalauz Zamárdi térségében elkérte a jegyüket – tudósít a sonline.hu.

Mivel egyiküknek sem volt jegye, ezért a jegyvizsgáló felszólította őket a fizetésre. Választás elé állította őket, vagy pótdíj ellenében nála megváltják a menetjegyet, vagy a siófoki vasútállomáson le kell szállniuk a vonatról. A pár azonban nem akart leszállni, ezért a kalauz közölte, hogy a következő állomásra rendőrt hív majd. A két jegy nélküli utas erre dühösen szidalmazni kezdte a kalauzt, majd amikor hátat fordított nekik azért, hogy rendőrt hívjon, a nő megrúgta a sértettet.

A vádlott az erőszakkal csak rontott a helyzetén, így a rendőrök már nemcsak leszállították a vonatról, hanem bűncselekmény elkövetése miatt elő is állították. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést alkalmazzanak, ha bebizonyosodik a bűnössége a bíróság előtt.