Érkeznek a pályázatok és a fejlesztések Balatonszemesre (Szemesi Hírmondó)

Balatonszemes a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. által meghirdetett strandfejlesztési pályázatán 58.576.666.- forint támogatást nyert el február hónapban. A pályázat 100 %-os támogatottságú, befejezési határideje 2020.11.15. A fejlesztés a kiírók feltételei miatt csak a Berzsenyi úti strandra fordítható. Emellett az élményfürdő melletti kajak-kenu pályázat újabb ütemével is számolnak. 

Már nekiláttak a munkálatoknak Balatonszemesen. A strandfejlesztési pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően megújulhat számos egysége a Berzsenyi úti strandnak – közölte a Szemesi Hírmondó márciusi számában Szomorú Szilárd polgármester. A településvezető felsorolta a fejlesztéseket. Ezek között szerepel az egységes arculati tájékoztató eszközök kialakítása, a strand területén egységes vizuális megjelenésű öltözőkabinok létesítése,  vízbejutás feltételeinek javítása, 2 db lépcső + 1 db mozgássérült rámpa kialakítása, napozóstég telepítése. Kisgyermekekkel használható családbarát vizesblokk kialakítása, továbbá baba-mama szoba kialakítása, kézmosóval, melynek alapterülete 20 nm.

A polgármester elmondta: elkezdődött az épületek tervezése, a nyári időszak előtt már szeretnék, ha a kisebb dolgok elkészülnének, mint az öltözők, bejárók, napozó stég. Mindenképpen fokozottan oda fognak rá figyelni, hogy a nyári időszakban ne legyen az építkezésből a strandon fennakadás.

Szólt arról is, hogy hamarosan megérkezik az élményfürdő melletti kajak- kenu pályázat további része, a Fa Nándor által tervezett hajó, csónak behelyező sólya. Mérete 2 x 6 méter és tüzihorganyzott kiszerelhető rácselemekből készült. Itt természetesen lehetőséget biztosítanak majd a nyári időszakban a település lakóinak, nyaralóinak, hogy akár a saját eszközeiket is vízre bocsájthassák.

Kitért arra is, hogy Mórocz Viktor képviselő javaslatára kijelölt fürdőhelyé nyilvánította a Képviselő- testület a Hullám utcai strandot is. Így jelenleg az idei nyáron már 3 hivatalos strand is lesz a településen. A szándék hasonló ok miatt lett végrehajtva, mint a Vígadó strand esetében, a későbbi pályázati lehetőségek miatt – tette hozzá.