Megvédték a fonyódi panorámát

Futótűzként terjed a hír a fonyódiak és a térségben élők, nyaralótulajdonosok között, hogy eredményes volt a civil és önkormányzati tiltakozás, összefogás: a vasút mentén, a fonyódi hegy alatt megépíteni szándékozott, kilátást eltakaró zajvédő fal a tervezett formájában nem fog megépülni.

(fotó: facebook)

Farkas Gábor, Fonyód alpolgármestere kedden délután ezt írta facebook oldalára:

“Megvédtük a fonyódi panorámát!

A Vitorlás utcában tervezett zajvédő fal építése körül kialakult helyzetben az elmúlt 1 hónapban megszámlálhatatlan egyeztetés, levelezés, személyes találkozó, helyszínbejárás után örömmel mondhatom a legfrissebb információk alapján, melyet körzetünk országgyűlési képviselője Móring József Attila közölt, hogy az illetékesek figyelembe vették az általunk ajánlott alternatívákat, és a tervezett zajvédő fal ebben a formájában NEM FOG MEGÉPÜLNI! A probléma végleges megoldásáról a következő hónapokban fognak dönteni az általunk javasolt alternatívák figyelembevételével. Addig is a beruházás ezen része FELFÜGGESZTÉSRE KERÜLT!
Köszönöm Mészáros Juditnak, aki felhívta figyelmünket a problémára és szívügyének tekintette a fonyódi panorámát. Köszönöm a polgármesteri hivatal azon dolgozóinak, akik sokszor a munkaidejük lejárta után is a kialakult helyzet megoldásán dolgoztak. Köszönöm Móring József Attila országgyűlési képviselőnknek, aki sokadszor bizonyította az elmúlt években, hogy bármikor számíthatunk rá, aki rögtön az első percben az ügyünk mellé állt és segített!
Remélem mától kezdve a személyeskedések, politikai támadások okafogyottá váltak és befejeződnek. Fonyód a Balaton Kilátója!!!”

A hirbalaton.hu korábbi összefoglalója a témáról itt olvasható.