Eredményes nyári szezont zártak a balatonalmádi vízimentők (veol.hu)

A balatonalmádi vízimentők Baroch Zoltán és Csapó Sándor irányítása, illetve koordinálása mellett sikeresen hajtották végre feladataikat; a strandokat látogató vendégek szórakozásának és biztonságának garantálása érdekében állandó felügyelet mellett látták el szolgálatukat- írja a veol.hu.

 

A vízimentő feladata, hogy az emberi mulasztásokra odafigyelve, a veszély felismerését követően segítsen a rászorulóknak, legyen az megelőzés vagy konkrét mentés. A megelőzés és mentés folyamán figyelemmel kell lenni arra, hogy a balesetek egyik fő oka az ismeretek hiánya és nem a szándékosság. Mindennemű probléma megoldásának a legelemibb módja, ha nem engedjük, hogy előforduljon. A vízi balesetek okai a legtöbb esetben visszavezethetőek az emberi gondatlanságra, hanyagságra, a kommunikációs hibákra és az ismeretek hiányára.

A legjobb és egyben a legegyszerűbb mentés, ha betartjuk a megelőzés során elvégzendő rendszabályokat. Számtalan baleset elkerülhető lenne akkor, ha tisztában lennénk a lehetséges veszélyekkel, illetve azok kialakulásával. Az életmentő legfontosabb feladata, hogy megelőzze a veszélyhelyzetet.

Ennek szellemében készültek fel az idei szezonra a balatonalmádi vízimentők is, aminek köszönhetően rendkívüli esemény, haláleset nem történt.

A teljes cikk itt olvasható