Eplényben havat mutatnak az ugandai miniszternek

 

A hazai síkultúrával ismerkedik az ugandai környezetvédelmi miniszter és kísérete Eplényben. A delegáció szerda délután látogat el az Intersport Síarénába – tudatta sajtóközleményben a létesítmény marketing vezetője.

A vendégeket – akik Ösküről érkeznek – a négyüléses sífelvonóval szállítják fel a hegytetőre és bemutatják a sícentrumot.

A sportolni vágyókat jelenleg 40- 50 centiméteres hóréteg fogadja az eplényi pályákon és 4,6 km-es pályarendszeren lehet jelenleg is siklani. Két ülőszékes felvonót használhatnak a síelők – tudta meg a hirbalaton.hu a marketing vezetőtől.  László Márk arról is tájékoztatott, hogy várják a hétvégére előrejelzett lehűlést, ami lehetővé teszi a hóágyúk újbóli beindítását és újabb friss hóréteg mesterséges előállítását.

Az Intersport Síarénában tavaly igencsak hosszúra nyúlt a szezon, hiszen december 21- től április 2-áig hódolhattak szenvedélyüknek a síelés szerelmesei. A mostani szezon már december 1-én elkezdődött és ha az időjárás is úgy akarja, március közepéig kitarthat a hó Eplényben.