Enyhe a tél, nincs leállás az építőiparban (sonline.hu)

Az enyhe télen a vártnál jobban haladnak az építkezések megyeszerte. A talaj nem fagyott át, továbbá nem kell küzdeniük a dolgozóknak a mínuszokkal, s most már az építőanyag hiányt sem tapasztalják a kivitelezők.

 

Betonkeverőtől hangos a Laborfalvi utca Kaposváron. A közelmúltban vett meg itt egy családi házat Rónai Balázspárjával és gyermekeivel. Ingatlanjában a kőműves munkák zajlanak, az új
nyílászárók helyét alakítják ki a meglévő falakba. – Az enyhe tél kedvez a munkának, könnyebben tudnak dolgozni a munkások, bár szakembert nem volt könnyű találnunk – mondta Rónai Balázs.

A nagyobb építőipari cégeknél sincs leállás. Tauber Gabriella, a Tel Garten Plusz Kft. ügyvezetője azt mondta: 2013 óta végzik családi házak korszerűsítését Siófokon. Szakembereik jelenleg kinti és belső kőműves és kertészeti munkákat egyaránt végeznek, mindkettőhöz alkalmas az enyhe idő.

– Korábban telente egy hónapos leállás jellemezte a kivitelező cégeket, mi pedig akkora időzítettük a belső munkákat. Szerencsére, hogy most ilyen enyhe a tél, nem kell erre gondolnunk, jól tudunk haladni kint és bent is egyaránt – tette hozzá Tauber Gabriella. Az ügyvezető úgy látja: fellendülőben van az építőipar, éves szinten sok megrendelésük van és míg korábban hallani lehetett építőanyag hiányról, ma már ezt nem tapasztalják.

Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft tulajdonosa elmondta: Kecelhegyen tizenhét lakást szeretnének új tulajdonosaiknak átadni az idén decemberben. – Úgy tűnik, hogy lakásokkal az idén elkészülünk, az új tulajdonosok itt tölthetik a karácsonyt. Ehhez nagy mértékben hozzájárult az időjárás is, hiszen a későbbre tervezett munkákat az enyhe télen el tudjuk végezni.

 

Góz Lilla cikke itt olvasható.